Regnbågsbiblioteket

Regnbågsbiblioteket

Välkommen till Regnbågsbiblioteket på Värmdö bibliotek!

Här på Regnbågsbiblioteket får du söktips om hur du kan hitta litteratur med HBTQ-perspektiv i bibliotekets regnbågshyllor och i katalogen, information om vår HBTQ-certifiering,samt boktips och tips på nyinköpt litteratur.

 

Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet.
Värmdö bibliotek har valt att arbeta med HBTQ-frågor som en del i arbetet med bemötande.
All personal är utbildade genom RFSLs metod. De normkritiska metoder vi lärt oss synliggör samhällsnormer och dess konsekvenser. Vi arbetar systematiskt med ett värdigt bemötande av alla våra besökare. Läs mer i detta dokument

Regnbågsflaggan - historik
Flaggan är en internationell symbol för HBTQ-rörelsen sedan 1970-talet. Den symboliserar kampen för att få synas, höras och finnas, utan att mötas av diskriminering, hot och våld. När vi använder regnbågsflaggan signalerar vi allas rätt att känna sig trygga, sedda och respekterade oberoende av vem eller vilka de älskar, hur deras familjer ser ut eller vilken/vilka könsidentiteter de har.

HBTQ-berättelser
Litteratur är en viktig källa för identifikation och meningsskapande. Vi erbjuder ett rikt utbud av litteratur med HBTQ-berättelser. Bibliotekets inköpspolicy säkerställer att samlingen innehåller litteratur med genusperspektiv och litteratur som utgår från berättelser med HBTQ-perspektiv.

Nya böcker med HBTQI+perspektiv

1473
Av: Lidman, Sara
122573
Av: Folkhammar, Kristofer
194034
Av: Arsand, Daniel
14686
Av: Ebervall, Lena
196306
Av: Statovci, Pajtim
195507
Av: Aciman, André
194749
Av: Folkesson, Tove
194748
Av: Davies, Kate
192691
Av: Einhorn, Lena
194581
Av: Corneliusson, Mimmi

Språk

Öppettider